Jose Mourinho puhui taisteluhengestä Real Madrid -tappion jälkeen ja myönsi tappion myös Gareth Balen suhteen

0
1262
Jose Mourinho trophy

Real Madrid voitti Manchester Unitedin UEFA Super Cupissa keskiviikkoiltana lukemin 2-1 ja antoi manchesterilaisille hieman ajateltavaa ennen sunnuntaina pelattavaa Valioliigan avausottelua West Ham Unitedia vastaan. Real Madrid siirtyi johtoon 24. minuutilla Casemiron maalilla, joka vaikutti paitsiolta mutta jäi kuitenkin voimaan – asia, jonka Jose Mourinho otti esiin ottelun jälkeen.

United oli puoliajan jälkeen jo 2-0 tappiolla, kun Isco siirsi espanjalaiset turvallisentuntuiseen johtoasemaan. Vain kymmenen minuuttia myöhemmin Romelu Lukaku iski pallon verkkoon ja toi Unitedin mukaan peliin, jota oli jäljellä vielä vajaa puoli tuntia. Unitedilla oli  tarpeeksi maalintekopaikkoja tasoitukseen, mutta Marcus Rashford ja Marouane Fellaini eivät onnistuneet laittamaan palloa maalipuiden väliin. Mourinho ilmaisi oman yleisnäkemyksensä pelistä Manchester Unitedin virallisilla nettisivuilla näin:

“Mielestäni onnistuimme hyvin. Hävisimme 2-1, joka osoittaa mielestäni sen, että ottelu oli todella tiukka. Ja yksi maaleista oli paitsio, joten hyvällä videotuomarilla tulos olisi ollut 1-1 ja jatkoaika. Mielestäni he olisivat voineet tehdä enemmän maaleja, me olisimme voineet tehdä enemmän maaleja. Heillä oli hallintajakso ensimmäisen jakson puolessavälissä, meillä oli hallintajakso toisen jakson puolessavälissä ja hieman tasapainoa pelin alussa.”

”Pelasimme upeita pelaajia vilisevää joukkuetta vastaan ja pidimme tuloksen avoimena lähestulkoon loppuun asti, emme ihan loppuun asti, mutta melkein. Melkein loppuun asti, koska Cristiano Ronaldon tultua kentälle erotuomari päätti osoittaa kunnioitusta tälle loistavalle pelaajalle, ja peli oli ohi, koska peli pysäytettiin aina Cristianon halutessa vapaapotkun. Mutta me taistelimme, me taistelimme hyvin, ja minun pojillani on vain syitä lähteä – okei, pettyneinä, koska häviäminen on pettymys – mutta lähteä optimistisina ja ylpeinä kohti sunnuntaita.”

Mourinho puhui sen jälkeen joukkueensa taistelutahdosta, joka näkyi erityisesti toisella puoliajalla, kun Marouane Fellainilla ja Marcus Rashfordilla oli molemmilla hyvät maalipaikat, jotka olisivat saattaneet kääntää pelin Unitedille. Mourinho totesi:

”[Pelaaja]ryhmä on upea, ja Marouane (Fellaini) on vain yksi esimerkki tästä ryhmästä, hengestä joka meillä on. Olimme 2-0 tappiolla upeaa joukkuetta vastaan ja 2-0 maalin jälkeen seuraava pallo on tuplamahdollisuus avoimen maalin edessä, loistava reaktio, ja sitten teemme 2-1. Sen jälkeen Marouane loukkaantui, mutta jatkoi peliä. Sitten Rashfordin yritys pelkkää maalivahtia vastaan epäonnistui.”

”Taistelimme todella, kunnes Cristano saapui kentälle, ja minun on sanottava, että olen todella onnellinen, koska vaikka hävisimme pelin ja hävisimme cupin, emme hävinneet kautta.  Kausi on täällä, kausi alkoi tänään, mutta Valioliiga alkaa meidän osaltamme sunnuntaina, ja olemme parempia nyt kuin olimme viime kaudella voittaessamme Eurooppa-liigan.”

Kysyttäessä Gareth Balesta peliä edeltävässä pressissä maanantaina, United-manageri antoi ymmärtää,  että Balen mahdollinen pelaamattomuus saattaisi tarkoittaa sitä, ettei walesilaislaituri ole enää Real Madrid -manageri Zinedine Zidanen suunnitelmissa. Bale kuitenkin pelasi Real Madridin paidassa, ja Mourinho näytti myöntävän tappion siirtotoiveiden suhteen, jotka eivät ilmeisesti ole edenneet maanantaista mihinkään. Mourinho sanoi:

”Luulen niin, luulen selvästi seuran [Real Madrid] haluavan hänet, manageri haluaa hänet, ja hän haluaa seuran, joten minulle ’game over’ ennen kuin se alkoi edes alkaa, mutta ’game over’ selkeästi, koska luulen, että nyt kaikki tietävät hänen jäävän.”

Mourinho päätti lausuntonsa toteamalla, että United on valmis Old Traffordilla sunnuntaina pelattavaan Valioliigan avausotteluun West Ham Unitedia vastaan. Pelaajilla on vapaapäivä tiistain tappion jälkeen, ja harjoitukset jatkuvat taas torstaina. Mourinho lopetti haastattelun näin:

”Kyllä, me ansaitsemme levätä huomenna ja torstaina aloitamme, me annamme kaikkemme. Olen todella onnellinen, koska saan valmentaa näitä jätkiä, kerroin heille pari päivää sitten, etten ole pitänyt yhdestäkään pelaajaryhmästäni pitkällä urallani yhtä paljon kuin heistä. Olen todella onnellinen heidän kanssaan ja taistelen heidän kanssaan loppuun asti, joten kohti sunnuntaita vain. Old Trafford odottaa meitä, ja mielestäni Old Traffordilla on syy seisoa takanamme.”

Real Madrid -tappio herättää hieman epäilyksiä ennen uuden kauden alkua, mutta Eric Baillyn – Unitedin viime kauden parhaan puolustajan – pelikielto saattoi aiheuttaa Unitedille normaalia enemmän ongelmia. Bailly palaa riveihin sunnuntaina Hammersia vastaan, ja se saattaa auttaa Unitedin parempaan tulokseen. UEFA Super Cupin voitosta ei pokaalin lisäksi juuri muuta käteen jää, vaikka voitto tulisikin. United on nyt nähnyt, että Real Madrid on heitä edellä, mutta ei kuitenkaan turhan paljon, kun otetaan huomioon lopputulos ja luodut maalipaikat. Ensimmäisellä jaksolla joukkueiden välinen ero näkyi, mutta toisella jaksolla se kutistui – joskin vain hieman. United ei antanut periksi vaan taisteli ottelun loppuun asti. Hyvä osoitus siitä, että joukkue on uuteen kauteen lähtiessään entistä kypsempi.