0
1034

Ligan tätnar, särskilt i toppskiktet, vilket inte minst bekräftades i lördagens resultat. Manchester City tappar ytterligare poäng medan Arsenal ångar på. Spurs imponerar föga, men ser till att få med sig en poäng mot svårspelade West Bromwich Albion. I botten tog Stoke och West Ham viktiga segrar och Bournemouth körde över Hull. Chelsea ser också ut att ha funnit tillbaka till den goda formen.

Chelsea – Leicester City 3-0

Efter kritik mot Antonio Conte så tog Chelsea ännu en seger som tyder på att de är tillbaka efter förlusten mot Liverpool och förnedringen mot Arsenal. De två senaste matcherna ger 5-0 i målskillnad och mot Leicester punkterades matchen redan efter 33 minuter då Eden Hazard satte 2-0. Redan i den sjunde minuten gav Diego Costa Chelsea ledningen och i den 80:e punkterade Victor Moses tillställningen.

Costa i fin form och ett pånyttfött Chelsea som verkar trivas i Contes favoritsystem 3-4-3 gör det svårt för ett Leicester som inte funnit ligaformen ännu. Dessutom visade sig Ngolo Kanté på lysande spelhumör mot sin gamle arbetsgivare.

Mål, Chelsea: Diego Costa, Eden Hazard, Victor Moses

Manchester City – Everton 1-1

Evertons målvakt Maarten Stekelenburg blev stor matchhjälte på Eastlands, då han räddade inte mindre än två straffar i en match där City stundtals belägrade Everton. Tvärtemot Tottenham, så satsade Ronald Koeman på ett lågt sittande försvar, vilket ledde till långa stunder av extremt bollinnehav utanför Evertons straffområde för Manchester City. Men de hade lite svårt att skapa de där riktigt farliga chanserna och det var Everton som till slut tog ledningen efter att Romelu Lukaku hamnat på tu man hand med Gael Clichy.

Nolito kvitterade för City på en nick direkt efter att han kommit in som avbytare. Kevin De Bruyne och Sergio Aguero hade missat varsin straff innan kvitteringen. Kvällens store hjälte blev Stekelenburg, som förutom straffräddningarna stod för flera lysande insatser.

Mål, Manchester City: Nolito

Mål, Everton: Romelu Lukaku

Arsenal – Swansea 3-2

Högtflygande Arsenal tog emot krypande Swansea, vilka precis gått igenom ett managerbyte. Men någon nytändning såg det inte ut att bli då The Gunners gick upp till 2-0 efter att Theo Walcott nätat lika många gånger. Swansea kom dock tillbaka med en reducering efter att Arsenals Granit Xhaka slarvat i uppspelet.

Till slut blev det 3-2 till Arsenal, vilka hela tiden var i ledning, men Swansea hängde på och till slut blev också Granit Xhaka utvisad i en något mer nervös tillställning än The Gunners önskat. Tre viktiga poäng för Arsenal och kanske ändå något positivt för Swanseas nye manager Bob Bradley att ta med sig framöver.

Mål, Arsenal: Theo Walcott (2 st), Mesut Özil

Mål, Swansea: Gylfi Sigurdsson, Borja

Bournemouth – Hull 6-1

Eddie Howes mannar körde över Hull. Dirigenten för dagen var Junior Stanislas som gjorde två mål och var magnifik rakt igenom. Visserligen kvitterade Hull genom Ryan Mason i den 34:e minuten, men redan i den 41:a stod det 2-1 efter ett mål av Steve Cook, vilket blev en revansch efter att just denne Cook tidigare missat ett uppspel som sedan ledde till ett skott av Ryan Mason som ändrade riktning via Cook och gav Hull en kvittering.

Bournemouth fortsätter att ta viktiga poäng, medan Hull ser ut att vara ett lag för The Championship.

Mål, Bournemouth: Junior Stanislas (2 st), Charlie Daniels, Steve Cook, Callum Wilson, Dan Gosling

Mål, Hull: Ryan Mason.

Stoke – Sunderland 2-0

Stokes nyförvärv Joe Allen går från klarhet till klarhet. Mot Sunderland avgjorde han matchen med två mål och det finns därmed tecken på att Stoke är på gång att vända en usel start på säsongen.

Efter ett underläge med två mål i halvlek orkade inte Sunderland komma igen och om det ser bättre ut för Stoke så fortsätter den långa Golgata-vandringen för David Moyes Sunderland.

Mål, Stoke: Joe Allen (2 st)

West Bromwich Albion – Tottenham Hotspur 1-1

Släkten är värst. Den tidigare Spurs-spelaren Nacer Chadli såg till att ge WBA ledningen i den 82:a minuten. En chock för Spurs, vilka redan i första halvlek skapade tillräckligt med chanser för att avgöra matchen.

Men årets upplaga av Spurs är svårslagna och även om det inte riktigt gick som de tänkte sig efter succén senaste mot Manchester City, så lyckades Dele Alli kvittera i den 89.e minuten.

Mål, WBA: Nacer Chadli

Mål, Spurs: Dele Alli

Crystal Palace – West Ham 0-1

Ett Crystal Palace i kanonform tog emot ett West Ham helt ur slag. Kunde väl bara sluta på ett sätt…? Jo, med en West Ham-seger! Redan i den 19:e minuten avgör Manuel Lanzini matchen efter ett mycket fint anfall av The Hammers.

Strax innan första halvleks slut fick Crystal Palace en straff, vilken Christan Benteke skjuter utanför. Det blev inte Crystal Palaces dag och nu blir det intressant att se om Alan Pardew kan räta upp skutan till nästa omgång. För Slaven Bilics del handlade det om en måsteseger, vilket gör att han sitter kvar ytterligare någon vecka.

Mål, West Ham: Manuel Lanzini