Manchester United – Leicester 4-1

Manchester United mot Leicester på Old Trafford.Manchester United tog emot förra säsongens mästare Leicester på hemmaplan i hopp om att återigen hamna på rätt köl efter två raka förlustmatcher, och hemmalaget höll inte igen, det var gasen i botten från första minut och redan innan halvtid ledde hemmalaget med 4-0.

Inom loppet av 20 minuter hade Chris Smalling nickat in 1-0, Juan Mata skjutit in 2-0, Marcus Rashford petat in 3-0 och Paul Pogba gjort sitt första mål för Manchester United som betydde 4-0. Gästerna ryckte upp sig i andra halvlek, men kom aldrig närmare än Demarai Grays reduceringsmål i 59e minuten.

Mål, Manchester United: Chris Smalling, Juan Mata, Marcus Rashford, Paul Pogba.

Mål, Leicester: Demarai Gray.

Bournemouth – Everton 1-0

Bournemouth slår Everton hemma.Bournemouth och Everton åkte båda ur cupspel mot Champonship-lag under veckans gång och hoppades på att vända trenden i denna match. Det skulle bli hemmalaget som drog det längsta strået efter att Junior Stanislas skickat iväg en missil som letade sig upp i Everton-målvaktens bortre kryss.

Everton hade kvitteringschanser men både Ross Barkley och Yannick Bolasie brände sina lägen.

Mål, Bournemouth: Junior Stanislas.

Liverpool – Hull City 5-1

Liverpool hemma mot Hull.Lördagen bjöd på manga målkalas och Liverpool ville inte vara sämre än någon annan, när de får allt att stämma är Klopps lag läskigt bra och det fick Hull erfara när de gästade Anfield. Efter en halvtimme fick gästerna rött kort efter att Ahmed Elmohamady tagit med handen på mållinjen, därefter gick det utför för bortalaget.

Ett livligt Liverpool bjöd på vackra mål och riktigt fin fotboll när de enkelt vann matchen med 5-1.

Mål, Liverpool: Adam Lallana, James Milner, Sadio Mané, Philippe Coutinho.

Mål, Hull City: David Meyler.

Middlesbrough – Tottenham 1-2

Middlesbrough hemma mot Tottenham.Bortalaget Tottenham skulle sno med sig alla tre poäng i bortamatchen mot Middlesbrough efter en explosiv inledning av matchen från anfallaren Son Heung-Min, när klockan tickade upp mot 23 minuter skickade Son in sitt andra mål för dagen i det bortre krysset.

Efter 65 minuter nickade Ben Gibson in en reducering för Middlesbrough, men de lyckades aldrig forcera in något kvitteringsmål utan matchen slutade 1-2 i Londonlagets favör.

Mål, Middlesbrough: Ben Gibson.

Mål, Tottenham: Son Heung-Min.

Stoke City – West Bromwich 1-1

Stoke hemma mot West BromwichDen legendariske Stoke-tränaren Tony Pulis besökte sin gamla hemmaarena med sitt nuvarande lag, West Bromwich, när han gjorde sin 1000e match i karriären som tränare. Stoke, som inlett säsongen hopplöst, behövde en trepoängare mer än någonsin och det såg länge lovande ut.

Efter att ha tagit ledningen i den 73e minuten genom Joe Allen hoppades nog många på tre poäng, men det skulle bli WBA som fick det sista ordet. På tilläggstid nickade Salomón Rondón in en hörna som gjorde att lagen delade på poängen.

Mål, Stoke City: Joe Allen.

Mål, West Bromwich: Salomón Rondón.

Sunderland – Crystal Palace 2-3

Sunderland hemma mot Crystal Palace.Gästerna Crystal Palace bjöd Sunderland på 1-0-målet med en hemåtpassning som var under all kritik, Jermaine Defoe snappade upp bollen och kunde enkelt rulla in det första målet. Målfarlige Defoe skulle slå till igen i den 60e minuten och bara halvtimmen kvar hade Sunderland ledningen med 2-0. Men sedan hände något – bortalaget vaknade till liv och efter två snabba mål var ställningen helt plötsligt 2-2.

I matchens döende minuter får Palace ett farligt frisparksläge, bollen skickas in i straffområdet där den möts av matchvinnaren Christian Benteke som nickar in segermålet. Hjärtskärande för alla Sunderland-fans då laget nu cementeras i botten av tabellen.

Mål, Sunderland: Jermain Defoe.

Mål, Crystal Palace: Joe Ledley, James McArthur, Christian Benteke.

Swansea – Manchester City 1-3

Swansea hemma mot Man CityManchester City är det överlägset formstarkaste laget i ligan just nu och den formen skulle fortsätta under lördagens match på bortaplan mot Swansea. Sergio Agüero var tillbaka från sin avstängning och sin vana trogen även tillbaka i matchprotokollet som målgörare, efter bara 9 minuter kunde argentinaren sätta 1-0 till City.

Fernando Llorente kvitterade till 1-1, men efter det tog City återigen kontroll över matchen. Agüero gjorde 1-2 på straff och Raheem Sterling kunde fastställa slutresultatet 1-3 efter en snabb kontring.

Mål, Swansea: Fernando Llorente.

Mål, Manchester City: Sergio Agüero, Raheem Sterling.

Arsenal – Chelsea 3-0

Arsenal hemma mot ChelseaLondon-derbyt mellan Arsenal och Chelsea var lördagens sista match och det skulle visa sig bli en ensidig historia när ”Gunners” tryckte gasen i botten direkt. Alexis Sanchez utnyttjade Gary Cahills misstag i backlinjen och kunde fri med målvakten chippa in 1-0 efter bara 11 minuter. Publiken hann knappt sätta sig igen innan Arsenal rullade upp Chelsea-försvaret totalt, vilket friställde Theo Walcott i straffområdet som enkelt kunde sätta 2-0-målet.

Det var inget snack om saken denna lördagskväll, redan innan halvtidsvilan kunde Mesut Özil på volley fastställa slutresultatet, 3-0 till Arsenal som tar en imponerande seger.

Mål, Arsenal: Alexis Sanchez, Theo Walcott, Mesut Özil.

West Ham – Southampton 0-3

West Ham tog emot Southampton på Londons olympiastadion i söndagens enda Premier League-match. Mål från Charlie Austin, Dusan Tadic och James Ward-Prowse gav bortalaget tre poäng och West Hams dåliga form fortsätter.

Matchens inledning erbjöd få chanser – men i den 40e minuten kunde Charlie Austin styra in 1-0-målet efter en fin passning från Ryan Bertrand, anfallaren gjorde i och med det sitt femte mål på sina fyra senaste matcher.

Southampton fick energi från öppningsmålet och fördubblade sin ledning genom Tadic som enkelt kunde runda målvakten och rulla in bollen i öppet mål, assisten kom från Charlie Austin.

West Ham hade några lägen och framför allt Dimitri Payet, men det var inte ”Hammers” dag idag heller, istället hade Southampton bud på betydligt fler mål, Adrian i West Ham-målet spelade dock bra och stod för flera högklassiga räddningar.

Istället strödde Southampton salt i såren genom att göra 3-0 på tilläggstid, ”Saints” tar alltså sin andra raka Premier League-vinst och det är deras fjärde raka match utan att släppa in ett mål. Fortsatt tungt för West Ham alltså som fortfarande ligger på nedflyttningsplats med sina ynka 3 poäng.

Mål, Southampton: Charlie Austin, Dusan Tadic, James Ward-Prowse.

Burnley – Watford 2-0

Uppdatering från måndag kväll.

Burnley tog på måndagskvällen emot Watford hemma på Turf Moor och hemmalaget kunde ta sin andra seger för säsongen, vilket satte stopp för Watfords annars fina form med två raka segrar.

Hemmalaget dominerade den första halvleken och deras tryck på motståndarna skulle löna sig när Jeff Hendrick nickade in Steven Defours hörna i den 38e minuten.

Watford ryckte upp sitt spel efter pausen och letade efter en kvittering, men bara fem minuter efter halvtidsvilan låg de istället under med 2-0. Minuten efter att Tom Heaton hade räddat Troy Deeneys skottförsök kunde Michael Keane nicka in Defour inlägg i andra änden.

Den närmaste Watford kom till ett reduceringsmål var när Isaac tog sig fram på vänsterkanten i den 83e minuten, hans skott från en snäv vinkel smet precis utanför målvaktens stolpe.

Resultatet innebär att Burnley klättrade till en 13e plats, medan Watford tappade till en 11e plats.

Mål, Burnley: Jeff Hendrick, Michael Keane.