Fotboll mitt i veckan. I strålkastarljuset. Det finns en magi i det, bara det inte sker för ofta och i tisdags och onsdags spelades flertalet febriga och underbara matcher. Inte så många skrällar denna omgång, men väl underhållning, såsom Samuel Rondons hattrick, Zlatan Ibrahimovic avgörande för United och Evertons tre överraskande poäng mot Arsenal.

Eddie Howes mannar går från klarhet till klarhet, vilket numera yppas som ett mantra som nästan övergår till en kliché, men det är ju så det är. Hur långt kan han ta ett lag utan stjärnor som vägrar spela destruktiv fotboll och dessutom aldrig ger upp? Till Europa League? Vore i så fall ett trollerinummer inte jättelångt ifrån Leicesters reptrick att vinna ligan ifjol.

The Foxes fortsätter dock att underprestera i årets Premier League och förra omgångens succéinsats mot Manchester City visade sig vara en engångsföreteelse, då Bournemouth blev en betydligt svårare nöt att knäcka. Ja, eller en oknäckbar nöt.

Mål, Bournemouth: Marc Pugh

Everton – Arsenal 2-1

Med tanke på de båda lagens form fanns det väl knappast en enda förhoppningsfull hemmasupporter på Goodison Park denna tisdagskväll. Arsenal började också bäst och efter tjugo minuter stod det 1-0 och det fanns ingenting som tydde på annat än en komfortabel Arsenal-seger.

Men då vaknade Ronald Koemans lag och började kämpa om varje millimeter på plan, ungefär som om det handlade om en cupfinal. Goodison Park vaknade ur den dvala den befunnit sig i under en rätt lång period och till slut vann Everton med 2-1. Det avgörande målet sattes av olycksfågeln vid 0-1 – Ashley Williams – och reaktionen blev galen. Arsenal var sedan extremt nära att kvittera i slutet, men detta var en match då The Toffees hade marginalerna och viljan på sin sida.

Mål, Everton: Seamus Coleman, Ashley Williams

Mål, Arsenal: Alexis Sanchez

Crystal Palace – Manchester U 1-2

Zlatan Ibrahimovic imponerade i en kämpainsats för Manchester U, där Crystal Palace var helt inriktade på försvar och omställningar. United hade länge svårt att skapa de riktigt tunga chanserna. Rooney, Mata, Pogba, Carrick och company ville alla ha bollen på foten istället för att ta löpningar.

Till slut lyckas dock Ibrahimovic brösta fram bolluslingen med lite hjälp av armen till en fristående Paul Pogba och ledningsmålet kändes nog förlösande att ha med sig i halvtid. Men i andra halvlek gav United bort initiativet genom att backa hem. Även denna gång straffade det sig i och med Palace kvittering. Men tack vare en magisk kombination av Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic i slutet blev det trots allt en seger för The Red Devils.

Mål, Crystal Palace: James McArthur

Mål, Manchester U: Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic

Middlesborough – Liverpool 0-3

Svårspelade Boro släpper sällan till så mycket som tre mål, men ett Liverpool som har Adam Lallana tillbaka i laget är svåra att hantera. Matchen punkterades i andra halvlek och Klopps manskap studsade tillbaka efter några matcher där bollen inte riktigt gått deras väg.

Styrkebesked inför det stundande Merseyside-derbyt på måndag och för Boros del betyder nog inte förlusten så där värst mycket i det långa loppet.

Mål, Liverpool: Adam Lallana (2), Divok Origi

Sunderland – Chelsea 0-1

Cesc Fabregas avslut var kliniskt och mästerligt. Likaså framspelningen av Willian. Det räckte så. Matchen avgjord i första halvlek, även om Sunderland inte var ofarliga så befinner sig Antonio Conte i den där zonen där 1-0 är en kassaskåpssäker ledning.Chelsea drar nu lite i toppen och känns för närvarande som mycket svårutmanade om ligatiteln. Ska någon orka ta upp kampen?

För Sunderlands del är detta kanske inget bakslag, snarare ytterligare ett steg på en utveckling där David Moyes nu verkar fått in lite ryggrad i ett lag som faktiskt verkar ge sig själva chansen att bli kvar i Premier League.

Mål, Chelsea: Cesc Fabregas

West Ham – Burnley 1-0

Mark Noble slår in returen på sin egen straff. Det säger rätt mycket om West Ham just nu. Burnley är sannerligen inget bra bortalag och det var en måste-match präglad av extremt hög ångestnivå från The Hammers sida. När det inte ens är självklart vid en straff, så säger det en del om situationen West Ham befinner sig i. Å andra sidan var detta ännu en sista-minuten-räddning av Slaven Bilic vars jobb nu får anses hotat i samband med varje match, vilket i det korta perspektivet får anses som ett litet fall framåt.

Burnley var inte ofarliga och kommer fortsätta att fightas på den nedre halvan, men är som bäst hemma på Turf Moor där ingen motståndare går säker.

Mål, West Ham: Mark Noble

West Bromwich Albion – Swansea 3-1

WBA imponerar. För närvarande på en sjunde plats i ligan och känns oerhört stabila. Mot Swansea fick dessutom Salomon Rondon göra ett äkta hattrick under tretton magiska minuter i andra halvlek. Faktum är att det numera är oerhört underhållande att se WBA lira boll.

Swansea orkade inte stå emot och trots viss ljusning på senare tid så är överlevnaden i Premier League mycket tveksam. Det krävs en betydligt längre och starkare uppryckning.

Mål, West Bromwich: Samuel Rondon (3)

Mål, Swansea: Wayne Routledge

Manchester City – Watford 2-0

En arbetsseger för ett City vars form får ses som rätt vacklande. Watford var inte ofarliga, borde kanske till och med kvitterat, men gamle Pablo Zabaletas mål i första halvlek höll och alldeles i slutet lyckades dessutom David Silva göra 2-0.

Frågetecknen kring formen för Manchester City kvarstår dock och för Watfords del har de all heder av insatsen som mycket väl kunde slutat med poäng.

Mål, Manchester City: Pablo Zabaleta, David Silva

Stoke City – Southampton 0-0

Marko Arnautovic förstörde kvällen för Stokes del på grund av en korkad utvisning. The Potters ställdes mot ett Southampton vars form ser allt darrigare ut och hade definitivt chansen att ta hem en fin trepoängare.

Utvisningen i den tjugofjärde matchminuten satte dock punkt för en match som lovade mycket mer än 0-0.

Tottenham – Hull City 3-0

Spurs rockade igen efter en tuffare period. Christian Eriksen fick sätta två baljor och det såg rätt bra ut. Frågan om det är början på en återhämtning och att Tottenham nu tar upp kampen med Chelsea och Arsenal i kampen om ligaguldet?

Eller är det bara så enkelt att Hull är på tok för dåliga just nu och matchen i sig knappt blir någon värdemätare överhuvudtaget? En sak är dock säker – Hull City åker ur Premier League.

Mål, Tottenham: Christian Eriksen (2), Victor Wanyama