1040
Arsenalspelare Premier League

En sprudlande Premier League-omgång är till ända och den bjöd på osannolika målkalas, rekordsnabba baljor och efterlängtade segrar.

Burnley – Manchester City 1-2

Manchester City återvände tillfälligt till första platsen i Premier League i och med sin seger mot Burnley som gjorde att laget gick upp till 30 poäng. Men det var hemmalaget som öppnade matchen starkast när målvakten Paul Robinsons långa utspark nådde till Dean Marney som slog till på volley och gav hemmalaget en tidig ledning.

I bortalaget startade dock en viss Sergio Agüero, trots vissa skadebekymmer, matchen och det dröjde inte länge innan anfallaren fick utdelning – i den 37e minuten uppstod en tilltrasslad situation i straffområdet där bollen till slut hamnade hos argentinaren som kunde stöta in kvitteringsmålet. Efter en timmes spel skulle även ledningsmålet komma från samme spelare, vilket fastställde slutresultatet 1-2.

Mål, Burnley: Dean Marney

Mål, Manchester City: Sergio Agüero

Hull – West Bromwich 1-1

Bottenlaget Hull tog emot ett formstarkt West Bromwich på hemmaplan och under större delar av matchen såg det ut som att bortalaget skulle ta sin tredje raka seger i Premier League – men Hull sprattlade till och tog en välbehövlig poäng.

Efter att bortalaget tätt inpå halvtidsvilan tryckt in ledningsmålet genom en hörna såg det ut som att de hade matchen under kontroll, men Hull visade prov på kämpaglöd och i den 72a minuten kunde Dieumerci Mbokani hitta fram till lagkaptenen Michael Dawson som skickade in det så viktiga kvitteringsmålet. Det oavgjorda resultatet betyder att Hull kliver upp på samma poäng som Crystal Palace i bottenstriden.

Mål, Hull: Michael Dawson

Mål, West Bromwich: Gareth McAuley

Leicester – Middlesbrough 2-2

Leicester tog emot Middlesbrough på hemmaplan när två straffar och en spansk supervärvning ledde till ett oavgjort resultat. Bortalaget Middlesbrough öppnade starkast och tog ledningen efter bara 13 minuter genom succévärvningen Álvaro Negredo, innan domaren blåste för halvtid hade dock Leicester hunnit kvittera genom Riyad Mahrez på straffspark.

I den andra halvleken skulle historien upprepa sig – Álvaro Negredo fixade återigen ett ledningsmål åt sitt Middlesbrough, men likt den första halvleken skulle hemmalaget få det sista ordet när domaren återigen dömde straff, i matchens allra sista minut. Islam Slimani förvaltade straffsparken väl och räddade därmed en poäng för Leicester.

Mål, Leicester: Riyad Mahrez, Islam Slimani

Mål, Middlesbrough: Álvaro Negredo

Liverpool – Sunderland 2-0

På Anfield tog hemmalaget Liverpool emot jumbon Sunderland i en match som de flesta nog trodde skulle bli livligare. I halvtidsvilan och ett bra tag in i andra halvlek var matchen fortfarande mållös, men inhopparen Divock Origi, som ersatte en skadad Philippe Coutinho, blixtrade till med ett konstnummer som gav hemmalaget ledningen med 1-0.

Slutresultatet fastställdes sedan av den otroligt säkre straffskytten James Milner, som tog hand om straffsparken som Sadio Mane fixat.

Mål, Liverpool: Divock Origi, James Milner

Swansea – Crystal Palace 5-4

Swansea och Crystal Palace möttes i en fullständigt galen match som innehöll det allra mesta, efter att 70 minuter av matchen var spelade hade bortalaget tagit ledningen, hemmalaget kvitterat och sedan ökat på till en tvåmålsledning. Sedan rasade allt för Swansea, inom loppet av nio minuter hade Crystal Palace gjort tre mål och således fullbordat sin vändning till 3-4 med bara sex minuter kvar av matchen.

Men dramatiken tog inte slut där, spanske anfallaren Fernando Llorente ville också ha ett finger med i leken – med två mål på övertid vände han på egen hand matchen till hemmalagets fördel och gav managern Bob Bradley sin första vinst i Premier League. Samtidigt betyder det att Crystal Palace, på det allra mest snöpliga sättet, förlorat sex raka matcher.

Mål, Swansea: Gylfi Sigurdsson, Leroy Fer, Fernando Llorente

Mål, Crystal Palace: Wilfried Zaha, James Tomkins, Jack Cork (självmål), Christian Benteke

Chelsea – Tottenham Hotspur 2-1

På Stamford Bridge utspelade sig ett London-derby mellan rivalerna Chelsea och Tottenham, matchen slutade med en vinst för hemmalaget som befäster sin serieledning, samtidigt som Spurs förlorade sin första match för säsongen.

Danske mittfältaren Christian Eriksen chocköppnade när han gav bortalaget Tottenham ledningen redan i den 11e minuten, med ett stenhårt skott som lämnade Chelsea-keepern chanslös. Innan halvtid fixade dock Pedro ett kvitteringsmål när han fintade sig fram till ett skottläge och läckert placerade in bollen i bortre gaveln. Strax efter kvitteringen kom även ledningsmålet när Victor Moses fick en helt fri yta i bortre delen av straffområdet – yttern gick på kraft i sitt avslut och fastställde vad som skulle bli slutresultatet, 2-1 till Chelsea.

Mål, Chelsea: Pedro, Victor Moses

Mål, Tottenham: Christian Eriksen

Watford – Stoke 0-1

Stoke fortsätter att klättra i tabellen efter sin usla inledning av säsongen, i bortamötet mot Watford tog man alla tre poäng efter en tät och jämn match. Segermålet föll redan i den 29e minuten när Charlie Adams nick tog i stolpen, studsade på Watford-målvakten Heurelho Gomes och sedan in i mål.

Watford hade chanser att kvittera i matchen, framför allt genom Daryl Janmaat och Stefano Okaka, men bollen ville inte in för hemmalaget. Stoke tar istället säsongens fjärde vinst och klättrar upp till en elfte plats i tabellen.

Mål, Stoke: Heurelho Gomes (självmål)

Arsenal – Bournemouth 3-1

Arsenal är tillbaka på vinnarspåret igen efter två raka oavgjorda matcher, detta genom en trygg seger på hemmaplan mot Bournemouth, mycket tack vare Alexis Sanchez som satte två mål i matchen. Redan i den 12e minuten utnyttjade Sanchez ett misstag från Steve Cook och rundade Bournemouth-målvakten Adam Federici för att sätta öppningsmålet. Dock kunde gästerna slå tillbaka innan halvtid då Callum Wilson förvaltade en straffspark väl.

I den andra halvleken skulle dock hemmalaget koppla greppet om matchen igen, bara åtta minuter efter halvtidsvilan kunde Theo Walcott nicka in 2-1-målet och på tilläggstid fastställde Alexis Sanchez slutresultatet till 3-1.

Mål, Arsenal: Alexis Sanchez, Theo Walcott

Mål, Bournemouth: Callum Wilson

Manchester United – West Ham 1-1

Manchester United har det tungt just nu, mot West Ham blev det återigen oavgjort – fjärde hemmamatchen på raken som slutar med en poäng för hemmalaget. Gästerna West Ham öppnade matchen skoningslöst, efter bara 90 sekunder nickade Diafra Sakho in ledningsmålet på assist från Dimitri Payet. Ledningen skulle man dock bara få hålla i 20 minuter, då lyckades nämligen Paul Pogba hitta Zlatan Ibrahimovic i straffområdet och svensken gjorde inga misstag när han nickade in kvitteringen bakom Darren Randolph.

Några fler mål blev det inte i matchen och lagen fick dela på poängen, fortsatt tungt alltså för ett United som har spelat oavgjort i lika många matcher som de vunnit denna säsong, fem stycken.

Mål, Manchester United: Zlatan Ibrahimovic

Mål, West Ham: Diafra Sakho

Southampton – Everton 1-0

I matchen mellan Southampton och Everton ville Charlie Austin inte vara sämre än West Hams Diafra Sakho – i matchens allra första minut satte han, vad som skulle visa sig vara, segermålet för sitt Southampton.

Debutanten Josh Sims gjorde sin första Premier League-match någonsin och efter bara 43 sekunder hade han satt sitt avtryck, 19-åringens inlägg förvaltades väl av Charlie Austin som kunde nicka in öppningsmålet. Evertons Yannick Bolasie hade ett par lägen att kvittera och Romelu Lukaku stod för en farlig frispark, men närmare än så kom aldrig bortalaget, som bara tagit fem poäng på de sex senaste matcherna.

Mål, Southampton: Charlie Austinv